Ruokatrendit vuonna 2021

Ruokatrendit vuonna 2021

Vuosi 2021 on tuonut mukanaan jo uudenlaisia trendejä, jotka tekevät ruoanlaitosta entistäkin mukavampaa. Ne varmasti innostavat niin ammattimaisesti kokkaavia kuin niitä, jotka tekevät sitä vain vapaa-ajallaan. Kuitenkin, koronapandemia on varmasti aiheuttanut osaltaan sen, että merkittävät muutokset eivät ole vielä vallanneet kokkien rutiineja. Myös osa edellisten vuosien trendeistä on pysynyt mukana ja niiden suosio jatkuu myös vuoden 2021 aikana. Näistä trendeistä voimme ainakin mainita kotimaisuuden, ekologisuuden ja vastuullisuuden. Nämä asiat ovat olleet monille tärkeitä jo pitkään ja moni muu on alkanut arvostaa niitä ruoanlaitossa.

Raaka-aineiden alkuperä on tärkeä tieto, jonka valmistajat nykyään kertovat hyvin kuluttajille. Päätösten tekeminen on siis helppoa ja se tekee tästä trendistä entistäkin suositumman. Kun meillä on paljon tietoa saatavilla, voimme vaikuttaa oman ruokamme vastuullisuuteen ja pysyä mukana trendeissä. Mutta mitä muita ruokatrendejä on luvassa vuodelle 2021? Katsotaan seuraavaksi, mitä asioita sinun tulisi kokeilla tänä vuonna.

Mitä kuluttajat ostavat vuonna 2021?

Kuten aiemmin mainitsimme, vastuullisuus ja ekologisuus ovat kuluttajille tärkeitä asioita myös tänä vuonna. Kotimaiset tuotteet ovat lisääntyneet ja niitä myös ostetaan yhä enemmän kuin aiemmin. Tämän vuoden aikana esimerkiksi perunan myynti on lähtenyt yllättävään kasvuun. Koska koronapandemia on pakottanut ihmiset pysymään kotonaan, myös kokkaaminen on lisääntynyt lähes jokaisessa taloudessa. Peruna on siitä hyvä, että se sopii melkein mihin tahansa ja sitä voi käyttää erittäin luovasti. Näiden syiden takia se onkin osana tämän vuoden ruokatrendejä ja saattaa myös olla, että perunan suosio tulee kasvamaan entisestään tulevaisuudessa.

Tämän lisäksi myös kotimainen kala on alkanut nostaa suosiotaan kuluttajien keskuudessa. Lohi on varmasti osana monen ruokavaliota, mutta kotimaiset järvikalat kilpailevat jo kovasti sen rinnalla. Esimerkiksi muikku ja kuha ovat tulleet viimeisen vuoden aikana suosituimmiksi, eli niitä on käytetty entistäkin enemmän ruoanlaitossa. Kalatuotteissa myös kaviaari on yksi vuoden 2021 nousevista trendeistä. Koska monilla meistä on ollut enemmän aikaa keskittyä kokkaamiseen, uusien makuelämysten luominen on selvä trendi. Kaviaaria tuotetaan sekä Suomessa että ulkomailla, joten voit hyvin valita vastuullisen vaihtoehdon ja suosia lähiruokaa myös tämän herkun kanssa. Voit tehdä uudenlaisia yhdistelmiä ja kokeilla tänä vuonna jotain aivan uutta.

Leivonta

Leivonta

Kokkaaminen ei ole ainoa asia, josta moni innostui viime vuoden aikana. Leivonta on nimittäin yleistynyt ja esimerkiksi S-ryhmä on kertonut raporteissaan, että Itä-Suomessa kulutetaan eniten jauhoja tällä hetkellä. Jos siis haluat löytää uusia makuelämyksiä, leivonta kannattaa ottaa uudeksi harrastukseksi. Leivonnan voi myös helposti ottaa osaksi kokkailua, sillä aasialaiset nyytit ovat erittäin nopeat valmistaa. Voit käyttää paljon luovuutta niiden tekemiseen, sillä taikinasta voi tehdä vaikka minkä muotoisen ja sen sisälle sopivat monet eri asiat. Monet ravintolat ovat ottaneet nyytit osaksi ruokalistojaan, joten voit käydä kokeilemassa niitä ennen kuin aloitat kokkailun itse.

Erityisesti premiumleivonta on nyt monien suosiossa, sillä laadukas ruoka on aina kokeilemisen arvoista. Voit esimerkiksi helposti tehdä kotona pizzaa, joka on aivan erilaista kuin aiemmin. Kun valitset parhaat mahdolliset ainesosat ja käytät rohkeasti erikoisjauhoja, saat aikaan aivan uudenlaisia makuelämyksiä. Jos sinulla on paljon aikaa käytössäsi ja haluat käyttää sen uudenlaiseen leivontaan, hapanjuurileivonta voi sopia sinulle hyvin. Ideana on, että hapanjuuri tehdään alusta asti itse ja sitä käytetään sen jälkeen leivonnassa. Se tuo varmasti aivan erilaisen näkökulman leivontaan ja ruoan valmistukseen. Tämän lisäksi siitä saa itselleen hyvän harrastuksen, kun omaa reseptiä alkaa parantelemaan. Kaikkia näitä vuoden 2021 ruokatrendejä voit siis käyttää yksin tai vaikka koko perheen kanssa.