Kummalliset hotellit maailmassa

Yksi matkailun parhaista puolista on hotellit ja majoitus. Niitä löytyy joka lähtöön ja vaikka vierailisikin samassa kaupungissa, voi kokeilla erilaisia majoituskohteita ja saada täysin erilaisen loman joka kerta. Välillä sitä taas rakastuu täysillä johonkin tiettyyn hotelliin, eikä edes kiinnostu siitä, mitä hotellin ulkopuolella tapahtuu.

Hotelleja on monia erilaisia. Varsinkin netissä näemme paljon sitä, millaisia ovat viiden tähden huippuhotellit. Välillä ne ovat lomahotelleja uima-altaineen tai business-matkailijoille suunniteltuja moderneja ja käytännöllisiä kohteita. Sen jälkeen tähtiä on aina yhteen tähteen asti.Muita majoituskohteita ei hotelleiksi kutsutakaan. Käymmekin läpi nyt maailman kummallisimpia hotelleja, vaikka muitakin kummallisia majoituksiakin löytyy. Pelkästään kuitenkin jo hotellien listoilla on sellaisia erikoisuuksia, ettei aina meinaa uskoa sitä, mitä netissä sanotaan.

Kummallisia hotelleja Euroopassa

Usein sitä kuvitellaan, että erikoisimmat hotellit ovat jossain kaukana Suomesta. Me aloitamme juuri kuitenkin kotimaastamme! Yksi maailmassa tunnetuimpia erikoisuuksia ovat nimittäin Suomessa sijaitsevat igluhotellit. Ne ovat Lapissa, usein keskellä metsää ja ne ovat lasista rakennettuja yksittäisiä ”mökkejä”, joissa näkyy koko mökin ympäristö.Usko tai älä, mutta tämä ei ole planeettamme mittapuulla tavallista. Igluhotelleja ei ole nimittäin maailmassa paljoa. Lapin talvi ja maisemat ovat henkeäsalpaavia, joten on täysin ymmärrettävää, miksi juuri pohjoisesta Suomesta löytyvät nämä ainutlaatuiset hotellihuoneet.

Suomesta ei tarvitse lähteä kauas, kun jo Hollannista löytyy seuraava erikoisuus. Dromen Aan Zee-hotelli on satamassa, mikä antaa sille mahtavat näköalat. Kyseessä ei ole kuitenkaan tavallinen hotelli, vaan ihan jotain muuta. Hotelli koostuu nimittäin sataman eri osista, jotka tuntuvat kuuluvat sinne, mutta niiden sisustat on tehty ulkoa.Kyseisessä hotellissa voit nimittäin yöpyä majakassa, pelastusveneessä ja jopa nosturissa. Tämä ei todellakaan ole tavallinen hotelliympäristö, mihin moni on tottunut. Esimerkiksi vanha nosturi on oikeasti käytössä ollut nosturi, joka on remontoitu ja sisustettu uudelleen. Niin uskomatonta kuin se onkin, se toimii vieläkin!

Muualla maailmassa

Kuten olettaa saattaa, kummalliset hotellit eivät ole ainoastaan Euroopan mantereen juttu. Seuraavaksi kirjaimellisesti lennämme Costa Ricaan, jossa hotellimajoitus kuluu kuin siivillä – nimittäin oikean lentokoneen sisällä. Kyseinen lentokone sijaitsee vuoristossa, kiinnitettynä mökkiin ja siellä pääsee katsomaan maailmaa lentäjän tai lentoemännän silmin.Boliviassa taas on jotain täysin muuta. Palacio de Sal, eli Suolapalatsi on hotelli, joka on tehty kokonaan suolasta ja kaiken lisäksi se sijaitsee vielä keskellä aavikkoa. Lähes koko hotelli koostuu suolasta ja siitä on tehty huonekaluja, seinät, sekä paljon muutakin.

Kuten olettaa saattaa, Japanistakin löytyy kummallisuuksia. Tämä kummallisuus ei välttämättä kuulosta niin erikoiselta, mutta yllättävää kyllä, vastaavanlaisia ei maailmassa juuri ole – nimittäin kirjakauppa, josta tuleekin yöksi hotellihuone. Tällainen erikoisuus löytyy Tokiosta ja se tarjoaa kirjafaneille varmasti uskomattoman elämyksen.Maailmasta löytyy paljon muitakin kummallisia hotelleja. Esimerkiksi Afrikan mantereelle on rakennettu useita erikoisia hotelleja. Tällaisia ovat esimerkiksi hotellit safarilla, jossa pystyt syömään aamiaisen kirahvien kanssa tai esimerkiksi yöpymään puuhun rakennetussa majassa.Ei myöskään kannata unohtaa sitä, että voit Malediiveilla yöpyä vedenalaisessa huoneessa tai vaihtoehtoisesti Dubaissa, maailman korkeimmassa rakennuksessa huikeassa 321 metrin korkeudessa. Jos haluat hieman hillitympää, voit yöpyä Yhdysvalloissa jopa luolissa.Hotellia valitessa kannattaakin miettiä, millaisen kokemuksen sitä haluaa ja esimerkiksi vaihtaa matkan aikana hotellia. Kuinka hauskaa onkaan muistella niitä kummallisia hotelleja, joissa itse on käynyt. Kannattaa ainakin varata kunnon kamera mukaan, sillä nämä ovat juuri niitä paikkoja, missä jokainen varmasti haluaa ottaa monta kuvaa muistoksi ja todisteeksi ystäville.